Bekijk een selectie van mijn werk in
Mijn Portfolio

Synrgize! brengt resultaten waar u nog steeds tevreden mee bent jaren vanaf nu.

ASML

Mrt 2020 – heden

ASML gives the world’s leading chipmakers the power to mass produce patterns on silicon, helping to make computer chips smaller, faster and greener.

Gartner statement July 2022:
Virtual meeting solution requirements are increasingly complex and have outpaced the ability of many IT departments to successfully architect, implement and manage those solutions.

This was the case at ASML too. Today they are leading.

 • Schaalbare systeem ontworpen voor AV in hybride werkomgevingen voor de meer dan 45.000 mensen bij ASML wereldwijd voor werkplekken van 1 tot >400 mensen zoals vergaderkamers, flexibele creatieve samenwerkingsruimtes, agile teamruimtes, trainingsruimtes, digital live event rooms, auditoria, war rooms, focus rooms, clean rooms, etc.
 • Ontwerpen gemaakt in 59 Corporate Real Estate projecten waarvan 10 nieuwe gebouwen, tientallen reconstructies en diverse complexe specials. Van 0 naar meer dan 2.700 hybride werkplekken met AV oplossingen in 3,5 jaar.
 • Wereldwijd concept- en productportfolio ontworpen en doorontwikkeld.
 • Ontwikkelen van een bibliotheek met meer dan 100 gedetailleerde ontwerpen en instructies voor alle werkomgevingen op kantoorvloeren en in cleanrooms. De ontwerpen worden bij ieder project door meerdere disciplines gebruikt om het aantal en de positie van voorzieningen te bepalen, de juiste apparatuur te bestellen en de apparatuur op de juiste manier te installeren.
 • Ontwerpen van een AV pro-actief management, monitoring en rapportage omgeving
 • Samenwerking strekte zich uit over meerdere disciplines zoals ASML vloerontwerpers, gebouw architecten, ontwerpers van installatiebedrijven, projectleiders bouw, projectontwikkelaars, IT projectleiders, AV installatie teams, AV support teams, ASML trainers en technical engineers van Design & Engineering en Customer Support,

Triple P Nederland BV

Aug 2019 – Jan 2020

Triple P is een ICT partner bedrijf voor het leveren van IT infrastructuren, Telecom systemen en heeft een eigen gespecialiseerde Cyber Security afdeling.

 • Business development
  Onderzoek doen naar de mogelijkheden voor het vormgeven van een Moderne Werkplek propositie voor – en met – klanten van Triple P Nederland B.V.
 • Strategie en Roadmaps
  Met bestaande klanten de huidige situatie in kaart brengen, een strategie doornemen, roadmaps maken en inzicht geven in financiele aspecten van een nieuwe werkplek.

Cardano

Mar 2016 – Jan 2018

Voor mij een van de meest interessante financials waar ik voor heb gewerkt vanwege hun missie en sterke drive om diensten te innoveren voor hun klanten.

Ik hield mij vooral bezig met het ontwikkelen van concepten naar oplossingen en het omvormen naar diensten.

 • Winnen van de opportunity
  Cardano’s C-level in Londen overtuigd om Simac te kiezen voor het bouwen van hun nieuwe IT-landschap met behulp van Microsoft Cloud-services na het delen van de visie van ons team en de vertaling te maken naar wat Cardano nodig had.
 • Office 365 extra services en adoption programma
  In mijn rol van business developer creëerde ik samen met twee collega’s extra services met een nieuw business model bovenop Microsoft Office 365. Cardano was onze launching customer.
 • Containers leveren waarde
  Samen met twee collega’s de infrastructuur die de applicatieontwikkelaars van Cardano nodig hebben om moderne Apps te bouwen gerealiseerd. Gebruikte tools: Rancher, Docker, Jenkins en Linux in Azure Amsterdam en Dublin en een Hadoop-omgeving op lokatie.
Modern Infrastructure Services

Coöperatie DELA

Feb 2014 – Apr 2019

Destijds het grootste account voor Simac waar ik acteerde als de werkplek- en infrastructuurarchitect. In deze tijd mensen en teams geïnspireerd om samen meer te bereiken, out-of-the box te denken en een constante focus te hebben op de eindklanten die we bedienen.

 • TCO reductie leidt tot innovatie
  Bijgedragen aan de succesvolle realisatie van twee aanzienlijke TCO-reductieprogramma’s door innovatieve oplossingen te ontwerpen met Microsoft Azure, Office 365, moderne werkplekken en het optimaliseren van bestaande diensten.
 • Nieuw Werkplek Concept
  Een nieuw Werkplek-concept ontworpen dat in 2016 door IT en DELA Business is aangenomen. Vanaf dat moment is het concept stapsgewijs (agile) ontwikkeld samen met een geweldig team van specialisten; Mensen geïnspireerd om te starten het Café De La IT, een groep end-point specialisten die altijd beschikbaar zijn voor de medewerkers van DELA en hen helpen met iedere gebruikers (adoptie) vraag.
 • Moderniseren van de infrastructuur
  De plannen ontworpen om de DELA applicatieservers vanuit Simac Cloud naar Microsoft Azure te verplaatsen. Gestart in 2017 en stapsgewijs uitgevoerd; de Business Continuity-service gemaakt bovenop de tools van Microsoft Azure en Simac Cloud; steeds meer PaaS-services gebruikt om efficiënter en flexibeler te zijn.

Geldservice Nederland (Geldmaat)

Mar 2013 – Aug 2014

Geldservice Nederland verwerkte al het contante geld voor Nederland. In 2013 was GSN net gestart met een nieuwe ontwikkeling: het beheren van alle geldautomaten van ING, Rabobank, ABN Amro en RBC en de aansturing van het geldtransport.

 • Nieuwe IT-Infrastructuur strategie ontworpen
  Nadat ik de uitdaging had begrepen waarmee GSN te maken had en ik de huidige infrastructuur leerde kennen, nam ik het initiatief om een nieuwe IT-strategie te ontwikkelen en deze door alle belanghebbenden te laten ondersteunen.
 • Realisatie van de nieuwe IT-Infrastructuur
  Een nieuwe hoog-beschikbare infrastructuur ontworpen en de realisatie ervan begeleid; ontwerpen gemaakt voor een nieuw applicatielandschap met interfaces naar vele banken; plannen gemaakt voor de upgrade en consolidatie van de kernbedrijfssystemen van GSN; architecturale governance geïntroduceerd.
  Dit alles was nodig om op gecontroleerde wijze de overgang naar Geldmaat mogelijk te maken.

Simac

Feb 2013 – Jul 2019

Ingehuurd als Architect om op strategisch niveau met klanten samen te werken om langdurige relaties op te bouwen op basis van vertrouwen, begrip en resultaten.

 • DELA partnership
  Samen met een team van drie succesvol de relatie hersteld tussen Simac en DELA – de grootste klant van Simac; defecte technologie herbouwd, de cultuur en processen aangepast. Om de klant voor de lange termijn aan boord te houden een volgende stap gemaakt: Simac-strategie en roadmap maken welke werd omarmd door DELA. In de volgende iteratie de Simac-missie, visie, strategie en portfolio gecreëerd, waarmee nieuwe klanten voor Simac werden gewonnen.
 • DELA Belgium
  Helped out to fix the most urgent issues in the relationship between Simac Belgium and DELA Belgium; After winning a RfP started to deliver modern cloud services from Simac in the Netherlands.
 • Business Development
   Simac’s Business Continuity Service ontworpen en gebouwd met behulp van Microsoft cloudservices; Office 365 Top Support, de extra waarde van Simac bovenop Microsoft’s Office 365; Simac’s Dynamische Workplace-concept ontworpen en verkocht aan verschillende klanten; Verbetering van de relatie met Microsoft NL en de interactie opgezet met de Microsoft Productteams en Marketing in Seattle.
 • Marketing ~ de juiste klanten vinden
  Verschillende presentaties voor externe organisaties, d.w.z. VNO NCW Brabant Zeeland over transformatie en hoe daarmee om te gaan; Schrijven van e-books en whitepapers; Creëren van storyboards van video’s; Presentaties geven op verschillende marketingevenementen.

MTV

June 2013

 • Educatie
  Trainen van MTV IT in Amsterdam om meer uit Nagios en Centreon te halen.

Jeroen Bosch Hospital

May 2010 – Jan 2013

In 2011 opende het Jeroen Bosch-ziekenhuis zijn gloednieuw gebouw na de fusie van drie regionale ziekenhuizen. Ik begon mijn steentje bij te dragen in 2010. Mijn ervaring en begrip van complexe gezondheidszorgsystemen kwam van pas om deze transformatie tot een succes te maken.

Ik leerde dat hetzelfde type organisatie compleet verschillende culturen en regels kan hebben en dat het hiermee omgaan een belangrijke onderdeel is van het succesvol zijn.

 • Enterprise Service Bus redesign
  Het initiatief genomen om het patiëntdata-landschap (ESB) opnieuw te ontwerpen en te bouwen om de efficiëntie, flexibiliteit en controle sterk te verbeteren
 • Installeren diverse nieuwe Zorg- en Logistieke Systemen
  Ontwerpen gemaakt en geholpen bij het realiseren van de infrastructuur- en integratie van enkele gloednieuwe systemen: OK-systeem, patiëntlogistiek systeem, slimme wegwijzerborden, het eerste cloudgebaseerde zorgsysteem voor de Trombosedienst, modern kassasysteem voor het nieuwe personeelsrestaurant.
 • Verbeteren van de infrastructuur
  Introductie van een nieuw storagesysteem; Werkplek-ontwikkeling; Introductie van de iPad om te ondersteunen bij in het Triage-proces op de SEH en bij de patiëntregistratie.

Elisabeth - Twee Steden hospital

Dec 2000 – Apr 2010

Een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die begon met het digitaliseren (2001) van hun werkprocessen en het verzamelen van digitale patiëntgegevens. EPD-ontwikkeling was in-sourced. IT werd al snel een kritiek component in het dagelijkse werk van 3.500 medewerkers voor de zorg voor alle patiënten.

Deze eerste 10 jaar van mijn carrière heb ik bijna dag en nacht gestudeerd om te leren waar het allemaal om gaat, zodat ik op een dag tegen mezelf kon zeggen dat ik een echte IT-professional was geworden. In het ziekenhuis waren geen IT-services uitbesteed, dus ik kon alles zelf doen. Dit was de beste plaats om alles te leren over geavanceerde technologieën en hoe je impact kunt maken ten bate van patiënten en medisch personeel.

 • Automated Enterprise Service Bus (Cloverleaf)
  Designed and built a complex Electronic Patient Data messaging ecosystem delivering 1.5 to 2 million HL7 and Edifact messages a week.
  Automated the operations and error-handling by thousands of lines of code; saving over 2 FTE’s and incidents had no impact anymore on healthcare processes.
 • Professionalizing infrastructure systems & work-processes
  Taken the initiative to improve almost all IT Infrastructure systems and work-processes one-by-one using innovative solutions and bringing the IT-services to a higher level. I.e. print, backup & restore, virtualization, storage (SAN), monitoring & remediation, networking, moving from Novell to Microsoft.
 • Understanding healthcare
  Liaison between physicians, nursing staff, care managers and IT. Focus on Radiology, OR, ICU, Dialysis, Clinical Chemical Laboratory, Pathology, Microbiology, Ophthalmologist.
 • Understanding healthcare IT-systems
  Designed, built and operated many complex IT Healthcare systems; Electronic Health Record systems, systems for radiology, Pathology, CKCHL, Microbiology, MDL, dialysis, ICU and OR.
 • Early introduction of VMware
  Introduced VMware and an EMC SAN in Elisabeth hospital from 2004. In May 2006 performed the first vMotion between the two datacenters (which was a “this is going to change everything” moment in time). Virtualized all 200 physical Windows and Linux servers by myself in 2006.
 • Automated radiology image transportation between hospitals
  In 2007 took the initiative and built a brand-new low-cost solution which automatically transported MRI images from another hospital to Elisabeth. Result: patient visits could be planned 5 days earlier; staff members were saved from doing hours of tedious work (uploading DVD’s). This solution was still operational in 2018, and as far as I know still is today.
 • Getting in control
  Built pro-active monitoring, alarming and reporting system using Open Source software: Nagios, Centreon, Linux, MySQL. Coded dozens of plugins to monitor specific systems and processes.
  The result was a new way of work for the IT department: proactive instead of reactive. Big game changer.
  Philips Healthcare copied parts of this system and added it to their Radiology PACS-solution.